SMARTIFY YOUR HOME meer weten

Bijzondere raamvormen

Heb jij in huis een raam met een bijzondere vorm? Prachtig! De raamvorm geeft een bijzonder effect aan je interieur. Een recht raam, (half)rond raam, trapezium/driehoekig raam, vijfhoek, zeshoek of boograam. Zonnelux heeft voor iedere raamvorm een perfect passend raamdecoratie product.

Producten voor bijzondere raamvormen

Raamdecoratie voor een trapezium raam

Een trapezium raam wordt vaak een schuin raam, een driehoekig raam of een raam met schuine zijdes genoemd. Bij een trapezium raam is minimaal één van de raamzijdes afgeschuind. De keuze bij een trapezium raam is enorm: houten jaloezieën, aluminium jaloezieën, Zonnelux shutters, Piet Boon shutters, Duette® gordijnen, plisségordijnen en lamellen zijn leverbaar in een trapezium model.

Inspiratie nodig? Lees dan dit blog over raamdecoratie voor trapezium ramen.

Bijzondere raamvorm: Houten jaloezieën bij trapezium raam

Raamdecoratie voor een (half)rond raam

Een (half)rond raam zie je niet zo vaak in het interieur. Als je dit type raam hebt, wil je het natuurlijk ook zo goed mogelijk tot zijn recht laten komen in je woning. Onze Zonnelux shutters, Piet Boon shutters en plisségordijnen zijn geschikt voor montage in een (half)rond raam.

Heb je ook een raam met een (half)ronde vorm? Bekijk dan dit blog

Zonnelux shutters

Raamdecoratie voor een boograam

Bij een boograam heeft de bovenzijde van het raam een halve ronding. Voor een boograam kun je Zonnelux shutters, Piet Boon shutters, lamellen en plisségordijnen kiezen.

Boogramen vragen om een knap staaltje maatwerk én dat zorgt ook voor prachtige resultaten. Benieuwd? Lees dan ons blog over boogramen.

Boograam Piet Boon shutters

Raamdecoratie oplossingen voor schuine ramen en ronde ramen

Bekijk hieronder welke producten geschikt zijn voor diverse afwijkende raamvormen. Zo zie je meteen welke stijl jou aanspreekt en helemaal aansluit bij jouw interieur.

Houten en aluminium jaloezieën

De meeste aluminium jaloezieën en 50 mm houten jaloezieën zijn uitermate geschikt voor ramen met een of meerdere schuine kanten (trapezium model). Door het nauwkeurig opmeten van het raam passen de jaloezieën altijd netjes in het schuine raam.

Benieuwd hoe jaloezieën worden gemonteerd in schuine ramen? Via onderstaande pagina’s vind je per product meer informatie:

Aluminium jaloezieën trapezium raam

Shutters

Ook de shutter is een passend raamdecoratie product voor ramen met afwijkende raamvormen. Denk bijvoorbeeld aan de ramen in een erker. Je kunt verder kiezen voor shutters bij trapezium ramen, halfronde of ronde ramen en boogramen. Vervolgens heb je de keuze uit twee varianten: half open en volledig open shutters.

Meer over deze varianten en andere informatie lees je op onderstaande pagina’s:

Zonnelux shutters getoogde bovenregel

Duette® en plisségordijnen

Voor elk schuin raam biedt een plissé of Duette® gordijn de perfecte oplossing. Driehoek, vijfhoek, zeshoek: het kan allemaal. Een plisségordijn is daarnaast ook mogelijk bij een halfrond raam, rond raam of boograam.

Lees hieronder meer over deze twee producten:

Duette® gordijnen bij bijzondere raamvorm

Lamellen

Als het aankomt op raambekleding voor boogramen of schuine ramen zijn lamellen een zeer geschikte keuze. De rail van dit product kan namelijk in vrijwel iedere vorm gebogen worden. De ramen worden nauwkeurig opgemeten en de lamellen worden vervolgens op maat gemaakt voor een strak resultaat.

Inspiratie opdoen? Bekijk onderstaande pagina:

Lamellen

Meer informatie

Wil je meer weten over onze oplossingen voor afwijkende of bijzondere raamvormen? Onze Zonnelux specialisten beantwoorden graag je vragen. Ook voor advies en inspiratie kun je altijd vrijblijvend bij ons terecht.