SMARTIFY YOUR HOME meer weten

Deuren

De deuren in huis worden meestal een stuk intensiever gebruikt dan elk ander soort raam dat je kunt openen. Het is handig om rekening te houden met dit veelvuldige gebruik wanneer je op zoek gaat naar raambekleding voor je deur. Zonnelux biedt verschillende soorten raamdecoratie producten aan die geschikt zijn voor montage in voordeuren, achterdeuren en (openslaande) deuren. Bekijk hieronder de mogelijkheden en laat je alvast inspireren.

Raamdecoratie producten voor deuren

Passende raamdecoratie voor elke deur

Net zoals bij de ramen in huis kan het bij een voor- of achterdeur erg praktisch zijn om raambekleding toe te voegen. Je kunt kiezen voor een snelle oplossing als raamfolie, maar er zijn tegenwoordig betere én mooiere opties.

Als het aankomt op gebruiksvriendelijkheid en een optimaal behoud van functionaliteit, heeft ieder type raambekleding andere eigenschappen. Afhankelijk van je wensen voor het openen en sluiten, oftewel bedienen van zowel je deur als de raamdecoratie, is er van alles mogelijk.

Plissé- en Duette® gordijnen

Bij plissé- en Duette® gordijnen zijn er meerdere mogelijkheden om de raamdecoratie op de deur te bevestigen. Je kunt zoal kiezen voor het Tape Frame en Click Frame. Hierbij bevestig je de plissé of Duette® op de deur, waardoor het raamdecoratie product meebeweegt met de deur als je deze opent.

Meer weten over de toepassing van plissé- en Duette® gordijnen voor een deur? Bekijk dan onderstaande pagina’s:

Aluminium of houten jaloezieën

Jaloezieën zijn zeer geschikt voor een deur. Dit geldt met name voor de aluminium variant. Er zijn verschillende montage opties waarbij de jaloezie netjes blijft hangen en niet klappert bij het openen of sluiten van de deur. Aluminium jaloezieën kunnen voor een deur gemonteerd worden met Click Frame, Tape Frame, Magneet Frame of fixeersteunen. Bij zowel aluminium als houten jaloezieën kun je kiezen voor montage met spandraden, deurclips of in de dag of op de dag.

Hieronder vind je meer informatie over jaloezieën voor deuren:

Aluminium jaloezieën

Shutters

Zowel Zonnelux shutters als Piet Boon shutters zijn geschikt voor een deur. Je kunt de shutterpanelen eenvoudig openklappen als je de deur wilt gebruiken. Daarnaast behoort een vouwrailsysteem of dubbel schuifsysteem ook tot de mogelijkheden. Dit wordt voornamelijk bij kozijnen breder dan 280 cm toegepast. Je schuift de shutterpanelen aan de kant. De shutterpanelen komen hierbij wel de kamer in, dus je moet voor de shutters voldoende ruimte vrij hebben.

Lees via onderstaande buttons meer over onze shutters:

Zonnelux shutters wit buitendeur+raam

Rolgordijnen en duo rolgordijnen

Rolgordijnen of duo rolgordijnen worden vaak gekozen als raambekleding voor buitendeuren. Met spandraden kunnen rolgordijnen eenvoudig en snel op vrijwel elke deur gemonteerd worden.

Hieronder lees je meer over onze (duo)rolgordijnen voor deuren:

Rolgordijnen

Vouwgordijnen

Onze vouwgordijnen hebben een maximale breedte van 440 cm en zijn daarmee ook zeer geschikt voor openslaande (tuin)deuren. Om de deuropening vrij te maken, moet je een vouwgordijn in zijn geheel omhoogtrekken.

Vouwgordijnen

Lamellen

Als er een raambekleding product is dat makkelijk te combineren valt met deuren dan zijn het lamellen. Lamellen die voor een deur hangen, schuif je gemakkelijk aan de kant als je de deur wilt openen.

Lamellen

Plissé vliegendeur

Als je achterdeur of tuindeur op een zonnige dag openstaat, wil je natuurlijk niet dat er veel insecten naar binnen vliegen. Met een plissé vliegendeur houd je insecten buitenshuis. De vliegendeur is leverbaar voor zowel een enkele deur als een dubbele (tuin)deur.

Horren

Meer informatie

Wil je meer weten over onze raamdecoratie en welk product geschikt is voor de deuren in jouw woning? Onze Zonnelux specialisten kijken graag met je mee en voorzien je vrijblijvend van advies en de nodige inspiratie!