Deuren

Een deur wordt meestal veel intensiever gebruikt dan een raam. Belangrijk om daar rekening mee te houden bij het kiezen van de raamdecoratie. Hieronder zie je de mogelijkheden voor raambekleding bij een deur en tuindeuren.

Producten voor deuren

Plissé en Duette®

Bij plissé en Duette® zijn er meerdere mogelijkheden om de raamdecoratie op de deur te bevestigen. Zo kun je kiezen voor Perfect Tape en Perfect Click. Hierbij bevestig je de plissé of Duette® op de deur, waardoor de raamdecoratie producten meebewegen met de deur als je deze opent.

Rolgordijnen

Met spandraden kunnen rolgordijnen eenvoudig op een deur gemonteerd worden. Daarnaast is het Perfect Click systeem ook geschikt voor rolgordijnen bij deuren.

Aluminium jaloezieën

Aluminium jaloezieën zijn zeer geschikt voor een deur. Er zijn verschillende montage opties waarbij de aluminium jaloezie netjes hangen en niet gaan klapperen bij het openen van de deur. Je kunt dan denken aan spandraden, deurclips of fixeersteunen. Ook is het mogelijk om de aluminium jaloezieën met het Perfect Click systeem op de deur te monteren. Tot slot is in de dag of op de dag montage ook mogelijk. De aluminium jaloezieën worden daarbij niet op de deur gemonteerd, maar hangen ervoor. Je moet de aluminium jaloezieën dan wel omhoog trekken als je de deur wilt gebruiken.

Houten jaloezieën

De mogelijkheden bij houten jaloezieën zijn wat beperkter, maar er zijn verschillende opties. Uiteraard kun je ook bij houten jaloezieën kiezen voor in de dag of op de dag montage. De jaloezieën hangen daarbij voor de deur in plaats van op de deur. Je moet de houten jaloezieën dus omhoog trekken als je de deur wilt openen. Houd daarbij rekening met de deurklink en de pakkethoogte (hoogte van de houten jaloezieën in opgetrokken opstand). Daarnaast kunnen houten jaloezieën (25 mm en 50 mm) ook met spandraden of deurclips op de deur gemonteerd worden.

Shutters

Zowel Zonnelux shutters als Piet Boon shutters zijn geschikt voor een deur. Je kunt de shutterpanelen eenvoudig openklappen als je de deur wilt gebruiken. Daarnaast behoort een vouwrailsysteem of dubbel schuifsysteem ook tot de mogelijkheden. Dit wordt voornamelijk bij kozijnen breder dan 280 cm toegepast. Je schuift de shutterpanelen aan de kant. De shutterpanelen komen hierbij wel de kamer in, dus je moet voor de shutters voldoende ruimte vrij hebben.

Vouwgordijnen

Vouwgordijnen hebben een maximale breedte van 440 cm en zijn daarmee ook zeer geschikt voor openslaande (tuin)deuren. De vouwgordijnen moet je omhoog trekken om de deuropening vrij te maken. Het vouwgordijn hangt bovenaan de deur in opgetrokken toestand. Dat noem je de pakkethoogte. De pakkethoogte is afhankelijk van de hoogte van het vouwgordijn, maar meestal 20 cm tot 30 cm.

Lamellen

Lamellen die voor de deur hangen, schuif je gemakkelijk aan de kant als je de deur wilt openen.

Plissé vliegendeur

Als de deur op een zonnige dag openstaat, wil je natuurlijk niet dat er insecten naar binnen vliegen. Met een plissé vliegendeur houd je insecten buiten de deur. De vliegendeur is leverbaar voor zowel een enkele deur als een dubbele (tuin)deur. Standaard is het gaas van de plissé vliegendeur zwart, maar tot een hoogte van 260 cm is grijs gaas ook mogelijk.