SMARTIFY YOUR HOME meer weten

Kunststof kozijnen

Steeds vaker zie je kunststof kozijnen in woningen. Niet alleen in nieuwbouwhuizen, maar ook ter vervanging van houten exemplaren in oudere huizen. Een logische keuze, want kunststof is allereerst eenvoudig in onderhoud, duurzaam en werkt zowel geluids- als warmte isolerend. Het zijn slechts enkele voordelen van een kunststof kozijn. Iets dat voor velen vaak wel als een uitdaging wordt gezien, is het vinden van passende raamdecoratie. Je wilt je kozijnen natuurlijk niet beschadigen en daarom vind je bij Zonnelux een ruim aanbod met geschikte raamdecoratie.

Producten voor kunststof kozijnen

Zoals je hierboven in ons productaanbod kunt zien, zijn er dus veel soorten raamdecoratie die goed te bevestigen zijn op kunststof kozijnen. We zorgen er zelfs voor dat deze zonder eventuele schade in je kozijnen gemonteerd kunnen worden. Dit houdt in dat we geen gebruik maken van boren en schroeven. Het is natuurlijk zonde als je kozijnen beschadigd worden. Je bent nu vast benieuwd hoe wij deze dan wél bevestigen. Dat vertellen we je natuurlijk graag!

Er zijn vier montage opties waaruit je kunt kiezen als het aankomt op raamdecoratie voor kunststof kozijnen, namelijk klemsteunen, Click Frame, Tape Frame en Magneet Frame. Deze eerste optie, klemsteunen, is toepasbaar bij bijna ieder raamdecoratie product uit onze collectie en daarom een populaire keuze. Bij de montage maken we gebruik van bijpassende klemsteunen voor een nette afwerking. Daarnaast is het mogelijk om deze klemsteunen te combineren met spandraden, zodat het product mooi strak tegen het raam hangt. Op deze manier voorkom je dat de raamdecoratie als het ware gaat klapperen én kun je extra lang genieten van de raambekleding op jouw kunststof kozijnen. Let op: bij spandraden moet je wel boren in het kozijn. Bedenkt dus vooraf goed of je dit wilt, omdat je gaten in een kunststof of aluminium kozijn minder gemakkelijk repareert.

Perfecte match met kunststof kozijnen

Ben je op zoek naar een product dat nauwkeurig aansluit op een kunststof kozijn, gemakkelijk te monteren is en jarenlang mee gaat? Dan is het Click Frame de perfecte oplossing. Het frame wordt binnen een handomdraai tussen de glaslatten geklemd, zonder daarbij gebruik te maken van een boormachine of schroeven. Deze montage methode is leverbaar in combinatie met plisségordijnen (20 mm), Duette® (25 mm) en aluminium jaloezieën (16 mm en 25 mm).

Bij het Tape Frame worden de zijgeleidingsprofielen rechtstreeks op het glas of raam geplakt. Ook hierbij wordt geen gebruik gemaakt van boren en schroeven én sluit je nieuwe raamdecoratie perfect aan op je raam en kunststof kozijnen. Als deze manier van montage je aanspreekt, kun je hiervoor kiezen bij plisségordijnen (20 mm), Duette® (25 mm en 32 mm) en aluminium jaloezieën (16 mm en 25 mm).

Tot slot is het Magneet Frame een eenvoudige montage optie waarbij de magneetstrip op het kozijn wordt geplakt. Het kozijn moet hiervoor wel goed ontvet worden. Het Magneet Frame is leverbaar in combinatie met plisségordijnen (20 mm), Duette® (25 mm) en aluminium jaloezieën (16 mm en 25 mm).

Rolgordijnen in kunststof kozijnen

De veelzijdigheid van rolgordijnen maakt het een populaire keuze voor raamdecoratie in uiteenlopende ruimtes in huis. Denk bijvoorbeeld aan de kunststof kozijnen van je keuken of badkamer. Een plek waar het vochtig kan worden en waar een passend staaltje raamdecoratie gewenst is. Onze rolgordijnen zijn absoluut geschikt voor toepassing in deze ruimtes, waarmee je zelfs drie vliegen in één klap slaat. Geen beschadiging aan je kunststof kozijnen, raamdecoratie die bestand is tegen condensvorming én natuurlijk een stijlvolle toevoeging aan deze ruimte. Win-win-win!

Voor elk kunststof kozijn passende raamdecoratie

Zoals je kunt lezen, biedt Zonnelux verschillende oplossingen voor kunststof kozijnen. Raamdecoratie die perfect geplaatst kan worden bij kunststof kozijnen zijn: aluminium jaloezieën, rolgordijnen, duo rolgordijnen, Duette® gordijnen, plisségordijnen, geweven hout en vouwgordijnen. Tot slot kunnen ook vliegenramen bij een kunststof kozijn geplaatst worden. Een praktische keuze voor raamdecoratie in woonruimtes als de keuken, slaapkamer en badkamer.

Wil je de mogelijkheden voor raamdecoratie bij kunststof kozijnen met een expert bespreken? Onze Zonnelux specialisten adviseren je graag! Vind een Zonnelux specialist bij jou in de buurt, vraag op basis van je wensen een (telefonisch) advies op maat aan óf bekijk hier op je gemak onze inspirerende brochure.