SMARTIFY YOUR HOME meer weten

Woonkamer

De woonkamer is de plek waar je na een dag hard werken tot rust komt en ontspant. Een belangrijke ruimte waar je veel tijd doorbrengt en om die reden is het interieur hier extra van belang. Raambekleding heeft veel invloed op de sfeer binnenshuis. Ontdek welke raambekleding bij jouw woonkamer en interieurstijl past.

Op maat gemaakte houten jaloezieën

Decoratieve en functionele raambekleding

Raambekleding in de woonkamer is niet alleen decoratief, maar ook functioneel. Zodra het begint te schemeren geniet je graag van privacy en op warme dagen heeft raambekleding een warmtewerende functie. Zonnelux heeft een ruim aanbod en voor iedere interieurstijl is er een geschikt product.

Houten jaloezieën op maat

Jaloezieën filteren het daglicht

Om het daglicht op een prettige manier te reguleren zijn jaloezieën een uitstekende oplossing. De lamellen creëren een verfijnd lijnenspel en filteren het daglicht. Of je nu kiest voor aluminium of houten jaloezieën, in de woonkamer zijn ze een eyecatcher voor het interieur. Ze geven het raam body en door de lamellen te kantelen geniet je van meer privacy.

Zonnelux shutters getoogde bovenregel

Luxueuze shutters
op maat

Shutters zijn een luxueuze aanvulling op het interieur, het is daarom ook niet gek dat ze zo populair zijn in de woonkamer. Ze worden op maat gemaakt en passen bij vrijwel iedere interieurstijl, of je nu houdt van modern, landelijk of klassiek. Kantel de lamellen en bepaal eenvoudig de hoeveelheid lichtinval, of open de panelen volledig voor een indrukwekkende doorkijk.

Geweven hout in de woonkamer

Geweven hout in de woonkamer

Geweven hout is een natuurlijke raambekleding gemaakt van bamboe, die verkrijgbaar is als rol- en vouwgordijn. Het is een decoratief product dat het beste tot zijn recht komt als het driekwart voor het raam hangt. Door het geweven materiaal wordt het daglicht gefilterd en is er een subtiele doorkijk. Combineer het geweven hout met overgordijnen voor een indrukwekkend totaalbeeld.

Duette® op maat

Veelzijdige plissé- en Duette® gordijnen

In de woonkamer wil je graag stijlvolle raambekleding, echter is het een voordeel als deze ook veelzijdig is. Plissé- en Duette® gordijnen zijn een passende uitkomst voor vrijwel ieder raamtype, of je nu kunststof kozijnen, dan wel draai-kiepramen of openslaande tuindeuren in de woonkamer hebt. De raamdecoratie filtert het daglicht en reguleert de lichtinval met het Top down/Bottom up systeem.

Vouwgordijnen op maat

Klassieke vouwgordijnen in de woonkamer

Vouwgordijnen worden beschouwd als klassieke raamdecoratie. Ze passen vaak in traditionele en landelijk interieurstijlen. Daarentegen is de look and feel van de stof bepalend voor het vouwgordijn. Kies je voor een rijke verduisterende stof of een transparante linnenlook? Door de verschillende transparanties speel je met de lichtinval. Combineer de vouwgordijnen met overgordijnen of shutters voor extra warmte in het interieur.

Rolgordijnen in de woonkamer

Rolgordijnen met verschillende transparanties

Rolgordijnen zijn al jaren een veel gekozen raambekleding overal in huis, zo ook in de woonkamer. De Zonnelux collectie bestaat uit een ruim aanbod aan dessins, kleuren en verschillende transparanties. Voor iedere woonkamer is er wel een gewenst rolgordijn. Of je nu kiest voor een natuurlijke taupe kleur, hagelwit of een frisse grijstint.

Raambekleding met elektrische bediening

In de woonkamer staat ontspanning centraal. Fijn achterover leunen in de grote fauteuil of op de bank na een lange dag hard werken. Ervaar nog meer comfort door je raambekleding in de woonkamer elektrisch te bedienen. Dan is het niet meer nodig om het handmatig te openen of te sluiten, maar gebeurd dit eenvoudig op afstand met de afstandsbediening of app.