SMARTIFY YOUR HOME meer weten

Draai-kiepramen

Het hebben van draai-kiepramen in een woning is tegenwoordig vaker regel dan uitzondering. Om de functionaliteit van het draaien en kiepen niet te belemmeren, is het zaak om te kiezen voor de juiste raamdecoratie voor jouw draai-kiepraam. Op deze manier kun je het raam altijd goed openen, sluiten én behoudt het raamdecoratie product langer zijn uitstraling. Bekijk hieronder onze mogelijkheden voor passende raamdecoratie en op welke manier je deze kunt bevestigen.

Producten voor draai-kiepramen

Eigenlijk is de eerste vraag die je jezelf moet stellen: op welke manier wil ik het raamdecoratie product naar keuze bevestigen? Er zijn namelijk nogal wat mogelijkheden als het aankomt op montage bij draai-kiepramen. Zo kun je ervoor kiezen om je nieuwe raambekleding tussen het kozijn te monteren (in de dag) óf op de wand of tegen het plafond (op de dag), maar ook door middel van klemsteunen of zijgeleiding.

Zoals je hierboven in ons productaanbod kunt zien, is er veel mogelijk op het gebied van passende raamdecoratie voor draai-kiepramen. Uiteraard helpen we je graag bij het kiezen tussen de verschillende opties, zodat je helemaal tevreden bent met het eindresultaat én lang kunt genieten van je nieuwe raamdecoratie.

Perfect Fit raamdecoratie bij een draai-kiepraam

Als je op zoek bent naar een geschikt raamdecoratie product voor draai-kiepramen, dan kunnen we onze Perfect Fit collectie absoluut aanbevelen. De montage hiervan is in een korte tijd gepiept, want er wordt geen gebruik gemaakt van boren of schroeven. Dit heeft bovendien als voordeel dat er geen vervelende beschadigingen ontstaan in het kozijn. Wel zo prettig bij draai-kiepramen met kunststof of aluminium kozijnen. Binnen Perfect Fit bieden we drie systemen aan, te weten Click Frame, Tape Frame en Magneet Frame.

Click Frame

Bij Click Frame wordt er een frame met clips tussen de glaslatten geklemd. Het systeem is bijna onzichtbaar en de montage, zoals gezegd, vrij van boren of schroeven. Kinkt dat als een ideale bevestiging, dan kun je hiervoor kiezen bij onze aluminium jaloezieën (16 mm en 25 mm), plisségordijnen (20 mm) en Duette® gordijnen (25 mm).

Tape Frame

Bij montage middels Tape Frame wordt het product rechtstreeks op het glas of het raam geplakt. Ook bij dit systeem hoeft er niet geboord of geschroefd te worden en kun je het bij de volgende raamdecoratie producten toepassen: plisségordijnen (20 mm) en Duette® (25 mm en 32 mm) en aluminium jaloezieën (16 mm en 25 mm).

Magneet Frame

Bij het Magneet Frame zit het raamdecoratie product in een frame met een magneetstrip. De magneetstrip wordt op het kozijn geplakt. Het Magneet Frame is leverbaar in combinatie met aluminium jaloezieën (16 mm en 25 mm), plisségordijnen (20 mm) en Duette® gordijnen (25 mm).

Montage met klemsteunen of zijgeleiding bij een draai-kiepraam

Je kunt diverse soorten raamdecoratie voor een draai-kiepraam ook monteren met zogenoemde klemsteunen of spandraad zijgeleiding. Het product blijft in de kiepstand netjes recht hangen en gaat niet klapperen. Lijkt dit je wat? Dan kun je hiervoor kiezen als je je nieuwe houten jaloezieën, aluminium jaloezieën, plisségordijnen, Duette®, rolgordijnen of vouwgordijnen netjes in je draai-kiepramen wilt bevestigen.

Kies voor montage op de dag bij draai-kiepramen

Bij montage op de dag wordt de raamdecoratie naar keuze niet ín het kozijn, maar ervoor (montage op wand of plafond) geïnstalleerd. Door deze manier van monteren blijft er altijd voldoende ruimte tussen het raam en de raamdecoratie, waardoor de kiepfunctie niet belemmerd wordt. Montage op de dag is bij vrijwel alle raamdecoratie producten een mogelijkheid.

Lees in dit blog alles over de verschillen tussen ín de dag en óp de dag.

Shutters bij draai-kiepramen? Het kan!

Ben je helemaal weg van de stijlvolle shutters? Goed nieuws! Deze raamdecoratie kun je ook plaatsen bij draai-kiepramen. In principe kijken we eerst of in de dag montage mogelijk is. Het is dan wel belangrijk om te meten hoe ver het raam in kiepstand naar voren komt (vergeet daarbij de raamklink niet). Om het draai-kiepraam in de draaistand te openen, klap je de shutterpanelen open. Als de shutters niet in de dag gemonteerd kunnen worden, kun je ook kiezen voor montage op het draai-kiepraam. Let op: hierbij kan het draai-kiepraam alleen in de kiepstand geopend worden. De draaistand wordt vaak belemmerd door het montage profiel van de shutter.

Plisségordijnen op een draai-kiepraam

Plissé is een populaire keuze als het aankomt op montage bij draai-kiepramen. Allereerst omdat het een zeer veelzijdig product is. Zo zijn onze plisségordijnen verkrijgbaar in talloze kleuren en zijn ze in vrijwel iedere raamvorm te monteren. Hoogstwaarschijnlijk ook in dat ene lastige draai-kiepraam waarvoor je een passend staaltje raamdecoratie zoekt! Kies je voor een plissé, dan heb je bovendien de keuze uit zowel transparante als verduisterende stoffen óf een combinatie hiervan.

Rolgordijnen voor draai-kiepramen

Naast plisségordijnen, zijn rolgordijnen een geliefde keuze voor menig draai-kiepraam of ander type kantelraam. Een grote plus bij dit type raamdecoratie is op de eerste plaats dat het geschikt is voor elk budget. Combineer dat met het grote aanbod in kleuren en het zal je niet verbazen dat je in vrijwel elk huis rolgordijnen terugziet. Benieuwd naar onze rolgordijnen en welke soort het beste past bij jouw draai-kiepramen? Bekijk en lees hier meer over deze alleskunner.

In principe is raamdecoratie bij draai-kiepramen dus helemaal geen lastige opgave. Toch is het wel van belang om je van tevoren goed in te lezen en te laten adviseren, zodat je achteraf niet tegen onverwachtse zaken aanloopt. Laat je bijvoorbeeld adviseren door één van onze Zonnelux specialisten, zodat je verzekerd bent van een degelijk en deskundig advies. Zij denken graag met je mee over de praktische zaken, maar geven ook advies op het gebied van je interieurwensen.

Wil je meer weten over onze mogelijkheden wat betreft raamdecoratie voor draai-kiepramen en welk type montage het beste past bij jouw draai-kiepraam? Onze Zonnelux specialisten adviseren je graag! Vind een Zonnelux specialist bij jou in de buurt, vraag op basis van je wensen een (telefonisch) advies op maat aan óf bekijk hier op je gemak onze inspirerende brochure.