SMARTIFY YOUR HOME meer weten

Duorolgordijnen voor grote ramen en schuifpuien

Grote ramen en schuiframen

Een groot raam of schuifraam is prachtig in elk interieur. Het is een geliefde trend in de architectuur van vandaag de dag. Je krijgt hierdoor enerzijds veel daglicht in huis, maar anderzijds is er ook meer inkijk van buitenaf. Daarnaast is het felle zonlicht niet altijd wenselijk voor het woongemak. Zonnelux maakt raamdecoratie producten die oplossingen bieden voor de grote ramen in iedere woning.

Raamdecoratie producten voor grote ramen en schuiframen

Mogelijkheden voor raamdecoratie in grote ramen

We zien grote ramen, zoals bij een schuifraam, veelal terug in moderne woningen. Met name aan de achterzijde van een woning wordt steeds vaker gekozen voor zogenoemde panoramische ramen. Hierdoor ontstaat er een optimaal uitzicht naar de buitenwereld. Beschik je over een schuifraam op de begane grond? Dan creëer je een directe toegang tot de tuin. Door gebruik van passende raamdecoratie kun je de tuin bovendien op een stijlvolle manier bij je interieur betrekken.

Normale stoffen en systemen zijn doorgaans niet geschikt voor een raam van groot formaat. Zonnelux levert daarom geschikte raambekleding specifiek voor deze grotere raamafmetingen. Afhankelijk van de afzonderlijke producteigenschappen kunnen we je woning voorzien van voldoende privacy en zonwering.

Lamellen

Met lamellen kun je de lichtinval op ieder moment van de dag regelen. Je schuift de lamellen in een handomdraai opzij, waardoor je het glazen paneel van het schuifraam zonder problemen kunt openen. Het is hier wel van belang dat je van tevoren goed checkt aan welke zijde de deur opent.

Een middensluiting is praktisch bij een deuropening in het midden. De lamellen openen bij een middensluiting eerst in het midden en schuiven vanuit daar naar links en rechts. Bij standaard lamellen openen de lamellen óf aan de linkerzijde óf aan de rechterzijde.

Lamellen serre

Paneelgordijnen

De paneelgordijnen van Zonnelux zijn leverbaar tot een breedte van maar liefst zes meter. Daardoor verleent dit type raamdecoratie zich bij uitstek voor grote, kamerbrede ramen. Met de panelen kun je de grootte van het raam extra benadrukken door te spelen met vlakken en kleuren.

De losse panelen van het paneelgordijn schuif je gemakkelijk aan de kant bij een schuifraam. Met het aantal sporen (een andere woord voor rails) kun je bepalen hoe je de panelen van het paneelgordijn verschuift.

Paneelgordijnen eetkamer - grote ramen en schuifpuien

XL-rolgordijnen

Het XL-rolgordijn is de oplossing voor een raam met een maximale breedte van ruim vier meter. Als je gebruiksgemak belangrijk vindt, kun je het XL-rolgordijn ook voorzien van elektrische bediening. Dat maakt deze raambekleding voor het schuifraam of grote ramen nog geschikter.

Rolgordijnen voor kunststof kozijnen

Houten jaloezieën en aluminium jaloezieën

Ook aluminium jaloezieën, houten jaloezieën en Piet Boon jaloezieën zijn tegenwoordig geschikt voor montage op grote ramen, zoals bij een schuifraam. Deze zijn leverbaar tot breedtes van 360 cm voor aluminium jaloezieën en tot vier meter breed voor houten jaloezieën. Je kunt eventueel ook meerdere exemplaren naast elkaar bevestigen.

Als je de doorgang bij een schuifraam wilt vrijmaken, trek je de jaloezieën simpelweg omhoog. Houten jaloezieën en Piet Boon jaloezieën zijn vrij zwaar. Bij grotere afmetingen (vanaf 3,5 m2) adviseren we daarom om te kiezen voor een automatisch bedieningssysteem. Hierdoor kun je de houten jaloezieën ook bij grote ramen of een schuifraam eenvoudig instellen.

Piet Boon jaloezieën

Shutters

De stijlvolle shutters behoren ook tot de keuzemogelijkheid bij een grote raampartij. Een Zonnelux shutterpaneel is maximaal drie meter hoog en gekoppeld 140 cm breed, maar je kunt ook meerdere shutterpanelen boven of naast elkaar plaatsen. Op deze manier is eigenlijk iedere raamafmeting mogelijk met shutters.

Een Piet Boon shutterpaneel is maximaal 260 cm hoog, maar is met meerdere shutterpanelen ook zeer geschikt voor grote ramen of een schuifraam. Bij een schuifraam is ons advies om te kiezen voor een dubbel schuifrailsysteem. Twee rails maken het mogelijk om de shutterpanelen achter elkaar te schuiven. Onwijs handig bij het openen van een groot raam, zoals dat van het schuifraam.

Zonnelux shutters in eetkamer

Vouwgordijnen

Vouwgordijnen kunnen tot 440 cm breed geproduceerd worden. Daarnaast heeft Zonnelux  kamerhoge stoffen in haar assortiment, waarmee het vouwgordijn ook in hoge ruimtes een prachtige raamdecoratie oplossing biedt. Het vouwgordijn is dus ideaal voor grote ramen.

Bij een schuifraam trek je het vouwgordijn omhoog om de doorgang naar buiten vrij te maken. Je wilt voorkomen dat het vouwgordijn het schuiven van het schuifraam belemmert. Een Zonnelux specialist kijkt daarom graag met je mee. Daarnaast is het belangrijk om je te realiseren dat het vouwgordijn in opgetrokken toestand (pakkethoogte) aan de bovenkant van het schuifraam hangt.

Vouwgordijnen voor grote ramen en schuifpuien

Duette® gordijnen

Duette® is ook zeer geschikt voor grote ramen. De maximale afmetingen zijn 360 cm breed en drie meter hoog. Een uniek voordeel van het Duette® gordijn is de energiebesparende eigenschap. Door de honingraatstructuur houdt de raambekleding in de zomer de warmte buiten en in de winter de warmte binnen. Dat scheelt zeker bij grote ramen in de energiekosten.

Daarnaast kun je met het Top Down Bottom Up systeem de Duette® gordijnen in iedere gewenste positie hangen. Om de inkijk tegen te gaan, kun je dus alleen de onderzijde van het raam afsluiten. Op deze manier behoud je veel daglicht in je woning.

Duette gordijnen voor grote ramen en schuifpuien

Meer informatie

Ben je op zoek naar meer tips wat betreft raamdecoratie voor de grote ramen in jouw huis? Onze specialisten voorzien je graag vrijblijvend van inspiratie en advies.