SMARTIFY YOUR HOME meer weten

Creëer een vakantiegevoel thuis

Inspiratie

Kies je er dit jaar voor om de verre landen in te ruilen voor een vakantie in Nederland? Dan ben je zeker niet de enige, vele maken plannen om er op uit te gaan in eigen land. Daarbij is het fijn om het vakantiegevoel in huis te halen. Veel interieurstijlen zijn namelijk geïnspireerd door buitenlandse culturen.

Wereldse invloeden in het interieur

De etnische interieurstijl kenmerkt zich door de wereldse invloeden. De sfeer van andere landen wordt met kleur en materiaal in huis gehaald. Denk daarbij aan een basic interieur met invloeden uit Scandinavië, prachtige kleuren uit het Midden Oosten of de natuurlijke uitstraling van producten uit Bali. Met de volgende stylingtips haal je het vakantiegevoel met raamdecoratie in huis.

Bohemian interieurstijl: natuurlijke materialen gecombineerd met vrijheid

De Bohemian woonstijl kenmerkt zich door het gebruik van natuurlijke materialen, lichte en vergrijsde kleuren met een onbewerkte look. Je kunt daarbij denken aan ruw hout, juten of bamboe. De interieurstijl refereert aan de vroegere bevolking van de Bohemen, die op een natuurlijke, unieke en vrije manier leefde.

De raambekleding die perfect bij deze interieurstijl past is het geweven hout. Dit heeft een natuurlijke uitstraling en filtert het daglicht op een prachtige manier. Het geweven hout is een natuurproduct en vertoont daarom imperfecties. Houten jaloezieën gemaakt van bamboe of in een natuurlijke tint zijn ook prachtig in een Bohemian interieur.

Geweven hout wordt op maat gemaakt en heeft een duurzaam karakter

In Oosterse en Arabische interieurs wordt er gebruik gemaakt van verschillende kleuren en materialen. Intrigerende aardetinten gecombineerd met felle kleuren als blauw en groen.

Ga voor een explosie aan kleuren met invloeden uit het Midden Oosten

In Oosterse en Arabische interieurs wordt er gebruik gemaakt van verschillende kleuren en materialen. Intrigerende aardetinten gecombineerd met felle kleuren als blauw en groen. Er wordt veel gebruik gemaakt van hout, rotan en wol, maar ook messing en de bekende Zelliges uit Marokko. Een indrukwekkende sfeer, waardoor je iedere dag het idee hebt dat je in het Midden-Oosten bent.

In deze interieurstijl zijn er verschillende opties om als raambekleding te kiezen. Raambekleding van hout, zoals shutters, houten jaloezieën of het geweven hout. Maar ook zachtere materialen zoals Duette® gordijnen in aardse tinten brengen een mooie balans.

Houten jaloezieën

Een interieur uit Scandinavië creëert rust

De Scandinavische interieurstijl is al jaren zeer geliefd. Het interieur kenmerkt zich door een rustige basis met lichte kleuren, strakke lijnen en natuurlijke materialen. Veel design klassiekers komen uit Scandinavië. Niet voor niets dat deze interieurstijl zo razend populair is.

Denk je aan een Scandinavisch interieur, dan denk je waarschijnlijk voornamelijk aan wit en hout. Combineer deze twee en je hebt de perfecte raamdecoratie voor een Scandinavisch interieur: witte houten jaloezieën. Houten jaloezieën zijn minimalistisch, maar voegen ook warmte toe aan je interieur. Onbewerkte houten jaloezieën zijn ook een perfecte match.

Witte houten jaloezieën in de eetkamer
Houten jaloezieën

La vie est belle: interieurs met een Franse sfeer

Haal het Franse, pittoreske plattelands gevoel in huis met een landelijke interieurstijl. Het is de perfecte basis voor een fijne vakantiesfeer. Het gebruik van serene en lichte kleuren, gecombineerd met robuuste meubels. Bij een landelijk interieur passen overduidelijk twee soorten raamdecoratie: shutters en vouwgordijnen. Een typisch Frans plaatje.

Shutters hebben veel weg van de Louvre luiken uit Frankrijk, maar dan met een moderner stakker design. In een traditionele witte kleur is het een prestigieuze aanvulling op het landelijke interieur. Je speelt eenvoudig met het daglicht door de lamellen te openen of sluiten.

Naast shutters zijn vouwgordijnen ook prachtig in een interieur met een Frans tintje. Een stof met een natuurlijke uitstraling of in een aardse kleur doen het altijd goed. De transparantie van het vouwgordijn bepaalt hoe lichtdoorlatend de raambekleding is. Dit heeft grote invloed op de sfeer in je interieur.

Vouwgordijnen met Zonnelux shutters
Vouwgordijnen

Met een metropolitan interieurstijl haal je New York in huis

Metropolitan interieurs weerspiegelen wereldsteden zoals New York. Het is een eclectische combinatie tussen modern en klassiek. Deze woonstijl heeft een luxe uitstraling en kenmerkt zich door het gebruik van rijke stoffen, velours en gouden accenten.

Zwarte houten jaloezieën passen perfect in een stijlvol metropolitan interieur. Het lijnenspel van de jaloezieën is minimalistisch en creëert bovendien prachtige schaduwen op de vloer of wand. De zwarte houten jaloezieën zijn goed te combineren met gordijnen van velours/fluweel of een andere rijke stof.

Ben je na het lezen van dit blog er aan toe om het vakantiegevoel in huis te halen? Bezoek dan een interieurspecialist voor persoonlijk advies. Zij adviseren de meest prachtige eyecatchers en kijken naar wat past bij jouw woning. Geef je interieur een upgrade en laat je volledig ontzorgen door de expert.

Meer blogs