SMARTIFY YOUR HOME meer weten

Een bewuste keuze met duurzame raamdecoratie

Elektrische bediening, Oplossingen, Trends, Inspiratie

Het klimaat is hedendaags een belangrijk onderwerp wat ons bezig houdt. Om de aarde niet verder op te warmen ondernemen we daarom actie. We gebruiken in de productie zo veel mogelijk gerecyclede materialen en produceren zo dat er weinig verspilling is. Maar een beter klimaat begint bij jezelf, lees verder hoe je bewust kiest en wat duurzame raamdecoratie inhoudt. 

Duurzame raamdecoratie - Geweven hout

Hoe maak je een duurzame keuze?

Raamdecoratie kan op verschillende manieren duurzaam zijn, Dit kan door de oorsprong van de materialen, het isolerende effect en de levensduur. Hout is van nature duurzaam zodra het gekapt is met ecologische functie, dit betekent dat het bos als leefomgeving voor planten- en diersoorten wordt behouden.

Raamdecoratie met isolerend effect houdt de warmte binnen en hierdoor bespaar je eenvoudig energie. Door ramen verlies je gemiddeld 50% warmte, wat met de helft verminderd wordt zodra je kiest voor bijvoorbeeld Duette® of rolgordijnen. Een duurzame keuze voor het klimaat én de portemonnee.

100% gerecyclede raamdecoratie

Nieuwsgierig hoe Zonnelux zich nog meer inzet om duurzaam te produceren?

Hout, hout en nog eens hout

Houten raamdecoratie is trendy en geeft een warme sfeer, maar is het ook een duurzame keuze? Het antwoord op die vraag is ja! Houten jaloezieën en shutters gaan jarenlang mee doordat Zonnelux alleen kwaliteitshout gebruikt. Voor elke boom die wordt gekapt, planten we een nieuwe boom, zo wordt de natuur behouden en verdwijnt deze niet.

Een andere duurzame raamdecoratie is geweven hout, dit is gemaakt van bamboe. Het is erg populair en geeft een natuurlijke look. Ondanks dat bamboe vaak wordt beschouwd als hout is het eigenlijk een plant, en wel de snelst groeiende plant ter wereld. Ontdek nog meer over bamboe raamdecoratie.

De accumotoren van Zonnelux zijn met de app te bedienen en erg energiezuinig.

Duurzame raamdecoratie - Geweven hout Hans Kuijten
Duurzame raamdecoratie - shutters Hans Kuijten

Slimme raamdecoratie bespaart energie

Technologie is niet meer weg te denken uit ons leven en innoveert niet alleen met nieuwe oplossingen maar wordt ook steeds groener. Raamdecoratie met elektrische bediening is al langer bekend en blijft ontwikkelen. De accumotoren van Zonnelux zijn met de app te bedienen, erg energiezuinig en hoeven afhankelijk van de gebruiksintensiteit maar 1 á 2 keer jaar opgeladen te worden.

De slimme raamdecoratie heeft nog veel meer voordelen. Er kunnen timers en scènes worden ingesteld zodat deze automatisch openen of sluiten. Handig dat bijvoorbeeld de rolgordijnen standaard om 8 uur ’s ochtends openen, de zon naar binnen schijnt en de warmte binnenkomt.

Om helemaal een smarthome te creëren kun je de raamdecoratie koppelen met temperatuursensoren. Dan opent of sluit deze automatisch bij het bereiken van de ingestelde temperatuur. De warmte of de kou blijft dan binnen en zo bespaar je energie.

Duurzame raamdecoratie - houten jaloezieën
Slimme raamdecoratie - appbediening

Stel timers en scènes in via de app

Wil je na het lezen van dit blog meer informatie over duurzame raamdecoratie in jouw interieur? Bezoek dan een Zonnelux specialist in de regio of vraag advies op maat aan.

Meer blogs