SMARTIFY YOUR HOME meer weten

Welke raamdecoratie is geschikt voor de badkamer?

Oplossingen

De badkamer is een ruimte die dagelijks functioneel wordt gebruikt en hierop is ingericht. Desalniettemin is het belangrijk dat óók hier een fijne ambiance in het interieur wordt gecreëerd. Het is namelijk de plek waar je na een lange dag ontspant in de douche of het bad. Raambekleding heeft invloed op de sfeer, ontdek in dit blog welke producten geschikt zijn voor de badkamer.

Creëer het ultieme spa gevoel thuis

In een spa of een sauna ervaar je een luxueus gevoel, waarbij je volledig tot rust komt. Maar waarom zou je dit gevoel niet elke dag willen ervaren? Het hoeft niet moeilijk te zijn om het spa gevoel in huis te halen. Rust en ruimte zijn de basis gecombineerd met high-end materialen. Denk hierbij aan zacht licht en elegante raambekleding.

Raambekleding in vochtige ruimtes

Zodra je op zoek gaat naar raambekleding voor de badkamer, zijn er diverse eigenschappen waar je rekening mee moet houden. Het ene product is namelijk beter bestand tegen vochtige ruimtes dan de ander. Over het algemeen is het belangrijk dat de badkamer goed wordt geventileerd en dat de raambekleding niet direct in contact komt met water. Dit heeft namelijk invloed op de stof of lak.

Houten raambekleding in de badkamer

In de collectie van Zonnelux is er een ruim aanbod aan houten raambekleding. De immers populaire houten jaloezieën, trendy geweven hout of klassieke shutters. Je zal het niet snel verwachten, maar ook deze raamdecoratie is geschikt voor de badkamer. Hout heeft de eigenschap dat het 'werkt', om die reden is het extra belangrijk dat de badkamer goed wordt geventileerd.

Een alternatief voor houten jaloezieën in de badkamer zijn de 'woodlook jaloezieën'. Dit zijn jaloezieën met het uiterlijk van hout, maar gemaakt van pvc. Hierdoor kunnen ze nóg beter vochtige ruimtes zoals de badkamer. Ze zijn verkrijgbaar met een lamelbreedte van 50 mm. Ook kunnen ze gecombineerd worden met ladderband.

Shutters in de badkamer
Geweven hout in de badkamer

Vochtbestendige gordijnen

Niet alleen is houten raambekleding geschikt voor de badkamer, maar ook Duette®-, plissé- en rolgordijnen zijn een uitstekende oplossing. De gordijnen zijn verkrijgbaar in verschillende transparanties, waardoor er voldoende lichtinval is en je toch privacy ervaart. Daarnaast zijn de stoffen ook vochtbestendig, wat handig is voor ruimtes zoals de badkamer.

Om het daglicht in de badkamer nog beter te reguleren, zijn Duette®- en plisségordijnen ook geschikt voor het Top down/Bottom up systeem. Hiermee is de raambekleding bovenaan, in het midden en onderaan het raam te plaatsen. Zo beperk je de inkijk, maar komt er wel natuurlijk daglicht binnen.

Meer informatie

Wil je meer weten over raamdecoratie in de badkamer?

De ideale oplossing voor de badkamer: aluminium jaloezieën

Aluminium jaloezieën zijn het type raambekleding welke buitengewoon geschikt is voor de badkamer. Ze zijn eenvoudig in onderhoud en makkelijk om schoon te maken. Ook voor de aluminium jaloezieën is het belangrijk dat deze niet direct in contact komen met water en zeep, dit kan de lak aantasten. Met het ruime aanbod aan kleur is er altijd een geschikte jaloezie voor jouw badkamer.

Zoals je hebt gelezen in dit blog, zijn er enorm veel opties als raambekleding voor in de badkamer. Maar welk product past nu het beste bij jouw type raam? Daar kan een expert je persoonlijk bij helpen. Bezoek een verkooppunt in de regio en zij ontzorgen je volledig. 

Meer blogs