SMARTIFY YOUR HOME meer weten

Dé raamdecoratie voor het dakraam: rolgordijnen

Dakramen, Oplossingen

In steeds meer bestaande woningen wordt de bovenste woonlaag omgebouwd tot een volwaardige verdieping om te slapen, werken, studeren of hobbyen. Heb je een schuin dak op zolder? Om daglicht binnen te laten, valt de keuze vaak op een dakraam. Dakramen kunnen snel geïnstalleerd worden zonder vergunning en zijn een stuk gunstiger geprijsd dan een dakkapel. Het dakraam geeft een echte upgrade aan je zolderverdieping.

Zeker als je de zolder als slaapkamer inricht, is het verduisteren van de ruimte erg belangrijk. Bovendien kan het onder het schuine dak in de zomer best warm worden. Goede raamdecoratie is essentieel voor verduistering en warmtewering. Houd dit in gedachte bij het kiezen van de raambekleding voor jouw dakraam. Het populairste product voor het dakraam is het rolgordijn. In dit blog vertellen we je alles over het dakraam rolgordijn.

Rolgordijnen dakraam zolder

Dakraam rolgordijn

Rolgordijnen worden in veel woningen toegepast. Het rolgordijn is ideaal voor een standaard raam en beschikbaar in allerlei prijsklassen; van een standaard rolgordijn tot een luxe rolgordijn met mooie afwerkingen. Een speciaal model is het dakraam rolgordijn. Dit rolgordijn is speciaal ontwikkeld voor dit raamtype. Het rolgordijn voor het dakraam zit in een cassette (aluminium profiel). Hierdoor kan het rolgordijn op het dakraam gemonteerd worden en zijn de lichtkieren minimaal.

Rolgordijn dakraam badkamer
Dakraam rolgordijnen

De meeste rolgordijnstoffen zijn geschikt voor het dakraam. Wil je een verduisterend rolgordijn voor het dakraam? Geen probleem! We hebben een groot aanbod aan verduisterende dakraam rolgordijnen. Hiermee kun je de zolderverdieping volledig verduisteren. Bovendien hebben verschillende rolgordijnstoffen een warmtewerende coating. De achterzijde van de stof bestaat dan uit een aluminium laag. Dit reflecteert het zonlicht en zorgt ervoor dat er minder warmte binnenkomt. Het warmtewerende rolgordijn is dan ook een ideaal rolgordijn voor het dakraam.

Houten jaloezieën trapezium raam en rolgordijn dakraam
Rolgordijnen screen

Velux® en Fakro® dakramen

Als je een dakraam laat plaatsen, kun je kiezen uit verschillende merken. De bekendste dakraam merken zijn Velux® en Fakro®. Zonnelux biedt een dakraam rolgordijn op maat voor veel dakraamtypes van deze merken. Het is handig als je de modelcode van het dakraamtype meeneemt naar jouw bezoek aan de Zonnelux specialist. Het dakraam opmeten voor het rolgordijn is dus niet nodig. De Zonnelux specialist kan op basis van de modelcode eenvoudig een offerte voor je maken.

Rolgordijn dakraam

Meer informatie

Wil je meer weten over het rolgordijn voor je dakraam? Vraag een telefonisch adviesgesprek aan of bezoek een Zonnelux verkooppunt bij jou in de buurt. Je kunt online alvast een indruk krijgen van de Zonnelux rolgordijn collectie.

Meer blogs